mandag 7. mars 2011

Foto-oppgave kroppsdel



Kroppen er deg og alle du har rundt deg. Kroppen vår sender ut signaler fra før den er født og til den går over til en annen svære. En baby som ligger naken på stellebordet og ”pludrer” gir den som steller et hav av følelser. Ungdommen som står på sitt og nekter og være med på ferien med mor og far eller den gamle som sitter alene og tenker over livet....
I denne oppgaven skal dere fange en kroppsdel gjennom 3 ulike stadier. Du bestemmer selv stadiene, men det skal være merkbar ulikhet mellom hver av alders stadiene.
Vektlegg:
·         Komposisjon
·         Kontraster i både former og farger
·         Visuelle virkemiddel

Ingeborg

Kia                         Kaja                       Liv Siri





Michelle - TÅpelige tær

Tok med litt mer enn tær for å vise aldersforskjell.



Kia - Hals og nakke
Halsen er hodets søyle og betraktes av mange som noe vakkert og erotisk. For å
få fram kontraster og fremheve hud har jeg tatt bildene i svart/hvitt. Halsen og nakken forandrer seg enormt ut i fra hvilken vinkel man ser den fra. Jeg har brukten lukker tid på rundt - 3 til 0 og en iso på 200.





Kaja Kulbraaten
"Kroppsdeler"
 

Linnea Olstad
Kroppsdeler - Hår




Thea Winsnes
Kroppsdeler - Øyenbryn



ANDREAS (fingre/hender)


Ideen var å vise litt om personene utifra alderen via hånden.
'De unge tar imot
De eldre lærer
De eldste gir all kunnskap de har fra seg'



-Tora
Føttene er vår forbindelse med jorda, og vi går på dem hele livet.
Her har jeg brukt bilder av tre personer (som alle er i forskjellig alder) sine føtter i forskjellige stadier av et steg, også for å uttrykke at et barn starter det, en ungdom fortsetter, og en voksen er på vei til å avslutte det. Slik som livet jo går.


Mouth

Ved hjelp av munnen kan vi uttrykke følelser, smile når vi er glad, knipe sammen leppene når vi er redd eller usikker. Med munnen er vi i stand til å smake forskjellen på mat vi liker eller ikke liker. Vi kan kommunisere  og diskutere ting vi ikke er fornøyde med eller liker veldig godt. Vi kan dele følelser med hverandre når vi er glad eller lei oss. Ved hjelp av munnen Kan vi oppleve verden 






Jeg ville få fram de forskjellige uttrykkene munnen kan vise og hvor forskjellig munnen er i enkeltpersoner og alder . Hvor forskjellige de er i størrelser, form og uttrykk .
Av: Minh thu

                                                Astrid Bang
I denne oppgaven fikk jeg hender som tema. Her ville jeg vise at hender kan brukes til å vise forskjellige tegn for å kommunisere. Her har jeg brukt Elvira 4 år, Lars 36 år og rektor Roald 61 år. I denne oppgaven synes jeg det var morsomt å bruke Lars, fordi han mistet en finger i en arbeidsulykke. Jeg ville også vise at hender er forskjellige, og at de ikke alltid er perfekte i forhold til det ideelle.

Alex


Wahida

Øye

Mange mener at øynene er ”sjelens speil”. Det spesielle er at man kan kommunisere ved å bruke øynene. Man kan også vite hva slags humør/ tilstand vedkommende er i. Det var morsomt å få kunne jobbe med dette fordi det er ganske vanskelig å fange et bilde man er fornøyd med. Bildene ble mange, men det var likevel verdt det. Jeg inkluderte mer enn bare øynene, men forskjellene er enkle å legge merke til. Så kanskje øynene er sjelens speil likevel?



Synne

Fingre/hender 


Amir
øyne. Disse er veldig pene :)

Mohammed
skulder



Carlos
Albue


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar